Eficiența panourilor fotovoltaice poate înregistra o dată cu trecerea timpului un trend descendent de maximum 25%. Reducerea randamentului panourilor fotovoltaice cu un anumit procentaj are efecte negative și directe asupra producției de energie regenerabilă. Prin procedeul de testare a eficienței panourilor fotovoltaice se reduce la minim riscul diminuării producției de energie regenerabilă.
Tritech Group testează eficiența tuturor panourilor fotovoltaice fabricate în cadrul laboratorului special creat. Testarea se realizează cu echipamente de ultimă generație la o valoare de 1000W/mp.
Conform datelor din harta solară a Europei, România se situează într-o zonă favorabilă instalării panourilor fotovoltaice cu un randament de producție bun. România are un spectru cuprins între 1100-1400kWh/mp (din nord în sud), dar cu precizarea că în zona de câmpie temperatura de funcționare a panourilor fotovoltaice este mai ridicată și implicit randamentul va fi mai redus în ciuda faptului că nivelul de iradiere este mai mare decât în zona muntoasă.
Există opinii contradictorii în ceea ce privește instalarea de panouri fotovoltaice în zona de câmpie sau în zona muntoasă. Faptul că există un număr mai mare de zile însorite în zona de câmpie crește timpul de producție efectiv, în schimb în zona de munte se poate observa că mediul este mult mai curat și temperaturile de operare sunt mult mai joase, ambele contribuind la un randament mai performant.
Wattrom susține producția de energie electrică fotovoltaică în România prin rigurozitatea procesului de fabricație a panourilor asigurând astfel o siguranță a investiței pe termen lung.