Tritech Group, partener al proiectului internațional MultiScale

Tritech Group in parteneriat cu Organizația de cercetare Universitatea Ovidius din Constanta, beneficiar al Contractului de finantare nr.8/01.09.2016, cu titlul „Cercetări asupra dezvoltării de materiale avansate şi optimizare multiscalară prin integrarea materialelor nano-structurate în sisteme energetice avansate MultiScale”, din cadrul competitiei POC, Axa1: CDI în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, Actiunea 1.2.3 Parteneriate pentru transfer de cunoștințe, a derulat activitati de cercetare industrială pentru dezvoltarea de metode de realizare a panourilor solare hibride, în vederea creșterii eficienței totale a panourilor hibride si de cercetare industrială în vederea integrării materialelor avansate în panouri fotovoltaice în vederea obținerii de coeficienți de transfer termic superiori față de materialele utilizate în mod uzual în industrie.

 

Detalii despre parteneri in cadrul proiectului aici www.multiscale.ro

 


 

Tritech Group, partener al proiectului internațional Solhet

În calitate de partener industrial în cadrul proiectului Solhet, Tritech Group contribuie la dezvoltarea unei noi generații de celule solare tandem cu heterojoncțiune asigurând testarea acestora.

Performanțele noii generații de celule solare tandem cu heterojoncțiune vor fi superioare celor din generația actuală.

 

În proiectul Solhet mai sunt implicați 4 parteneri europeni, precum:

  • Universitatea Politehnica București
  • Institutul pentru Tehnologie Energetică din Norvegia (IFE)
  • Univesitatea din Oslo (UiO)
  • Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Optoelectrică (INOE)

 

Scopul proiectului Solhet

Creșterea randamentului de conversie a celulelor solare cu Si peste limitele lor tradiționale, prin dezvoltarea unor celule solare tandem cu heterojoncțiune pe bază de Si (STHSC) de înaltă performanță, folosind materiale oxidice cu preț scăzut, abundente și netoxice. Celulele STHSC pot avea un impact enorm asupra domeniului fotovoltaic, cu beneficii economice și de mediu.

 

Obiectivele proiectului Solhet

  • cercetări asupra materialelelor pentru o nouă generație de celule solare STHSC axate pe costuri reduse, de oxizi metalici de straturi subțiri, cu proprietăți acordabile privind: straturi absorbante eficiente și straturi transparente, înalt conductoare și stabile chimic
  • elaborarea și adoptarea de instrumente moderne de modelare și simulare pentru optimizarea concepției de realizare a unei noi generații de STHSC

 

Rolul Tritech Group în cadrul proiectului Solhet

Tritech Group va fi liderul WP6 (dezvoltarea și demonstrarea modulului fotovoltaic realizat din celule solare tandem heterojoncțiune pe bază de Si). Grupul de cercetare al Tritech Group, condus de managerul de producție, va fi implicat în activitățile privind integrarea celulelor solare din siliciu tandem heterojoncțiune fabricate de IFE (Institute for Energy Technology) departamentul DSE. Modulele fotovoltaice vor fi testate  în condiții solare simulate cât și naturale. Performanțele tehnice observate (puterea de ieșire, eficiența conversiei) vor fi evaluate în vederea asimilării acestei noi tehnologii.

 

Ca partener industrial al proiectului Solhet, Tritech Group susține activitățile de testare a noilor celule. Procedura de testare este complexă și se efectuează cu echipamente dedicate și specializate în verificarea și testarea modulele fotovoltaice. Echipamentele de testare sunt de ultimp generație, clasă AAA. Procedura de testare se va realiza în cadrul fabricii Wattrom din localitatea Ovidiu, județul Constanța.

 

www.solhet.eu