Parcarea fotovoltaică

În anii următori se estimează că sursele de producție a energiei electrice se vor descentraliza. În zona industrială, halele nu au o geometrie favorabilă instalării unui sistem de panouri roof-top fotovoltaice, dar în general orice astfel de stabiliment are o zonă destinată parcării. Realizând un calcul simplu al spațiului necesar pentru parcarea unui automobil se obține rezultatul de 15mp (5m x 3m). Rezultatul este echivalentul a 15mp de panouri fotovoltaice montate, respectiv 8 panouri fotovoltaice policristaline de 72 celule solare, care vor produce 2,4kWh (8 x 300W). Pe lângă avantajele economice pe care le generează utilizarea de panouri fotovoltaice se obțin și avantaje de tip practic, și anume: autovehiculele sunt protejate de razele soarelui, intemperii, iar intervenția tehnică asupra montajului se face mult mai ușor decât pe un acoperiș.

Să luăm exemplul unui spațiu comercial cu o parcare care deservește 200 de locuri de parcare. Puterea instalată va fi de 200 x 2,4kW, respectiv 480kW, echivalentul unei puteri suficiente să alimenteze pe timp de zi peste 300 de locuințe aflate în apropiere.

Totodată, în zona rezidențială, automobilele hibrid încep să se comercializeze din ce în ce mai mult,   iar autonomia de 50km este suficientă pentru drumuri scurte în oraș. Lăsând automobilul la încărcat într-o parcare fotovoltaică este modul ideal de a proteja natura și de a nu genera costuri mari pentru transportul energiei electrice de la un producător clasic.

Panourile fotovoltaice Wattrom sunt produse cu garanție extinsă care fac ca investiția în proiecte fotovoltaice să fie una cu risc minim, ajutând totodată la reducerea cantității de COeliberat în atmosferă datorită producției de curent prin mijloace clasice (fosil).