Comunicat 30 aprilie 2020

În data de 30 aprilie 2020, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu dosare aprobate în cadrul Programului Sisteme Fotovoltaice. Lista se găsește pe site-ul AFM la adresa.
Cu respect, Echipa Tritech Group-Wattrom

Comunicat 17 aprilie 2020

Administratia Fondului pentru Mediu a publicat în data de 16 aprilie 2020 o listă cu solicitanți respinși în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Lista se găsește pe site-ul instituției, aici 

 

Detalii despre procedura de contestații, precum și informare oficială legată de suspendarea termenelor pe stării de urgență găsiți tot pe pagina de internet a Administrației Fondului pentru Mediu – aici

Cu respect, Echipa Tritech Group-Wattrom

Comunicat 24 Martie 2020

Vă informăm că Administratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site prima lista cu finanțări aprobate în cadrul programului Sisteme fotovoltaice. Lista se află aici (faceți click)

Vă rugăm să consultați Ghidul de finanțare  și să vă adresați telefonic sau prin email instalatorului validat Tritech Group.

 

Echipa Tritech Group-Wattrom

 

 

 

 

Comunicat 30.10.2019

 

Va informam ca in conformitate cu Comunicatul de Presa din data de 30.10.2019 vezi aici, incepand cu data de 06 Noiembrie 2019 orele 10.00, platforma /aplicatia informatica  de inscriere a persoanelor fizice in cadrul Programului Casa Verde –  Panouri fotovoltaice va fi disponibila pentru continuarea inscrierilor.

Din acest motiv, invitam persoanele interesate sa pregateasca documentele necesare in vederea inscrierii.

Persoanele care deja au primit un numar de inregistrare al Cererii la sedul firmei Tritech Group dupa data de 10 septembrie 2019, conform Comunicat de Presa din data de 04.10.2019 sunt invitate sa actualizeze aceste documente in vederea inscrierii. Vezi Comunicat aici 

Va multumim pentru interesul dvs.!


Le multumim tuturor celor care au ales sa depuna dosarul pentru programul Sisteme Fotovoltaice prin Tritech Group! In acest moment aplicatia de depunere in sistemul Administratia Fondului pentru Mediu este blocata si pentru ca avem multe dosare care asteapta sa fie incarcate in aplicatie nu mai primim dosare noi.

Va multumim pentru intelegere!


Tritech Group SRL – instalator validat de AFM in Programul Sisteme Fotovoltaice

Pentru a depune dosarul de solicitare fonduri nerambursabile in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională (Programul Național Casa Verde Fotovoltaice) prin Tritech Group SRLva rugam sa descarcati, sa completati si sa semnati cererea de finantare nerambursabila (Anexa 3 la Ghidul de finantare) folosind adresa de mai jos:

http://tritech.ro/anexa_3

ATENTIE! Cererea se accepta doar tehnoredactata. Singurele campuri care se accepta scrise de mana sunt campul semnatura si campul numarul de inregistrare la instalatorul validat.

Va rugam sa completati cu atentie, cu informatiile complete si corecte cererea.

Va rugam sa nu uitati de semnatura/semnaturile coproprietarului/coproprietarilor, daca este cazul.

Celelalte documente necesare sunt specificate in articolul 21 din Ghidul de finantare care poate fi descarcat de aici

https://www.afm.ro/sisteme_fotovoltaice_ghid_finantare.php

Va rugam sa adaugati la dosar si un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Tritech Group SRL

Acordul poate fi descarcat de aici

http://tritech.ro/ACORD

Dosarul complet trebuie transmis prin posta sau curier la adresa:

Strada Poporului 27, Corp C1, Constanța, județul Constanța, Cod poștal 900604, destinatar Tritech Group SRL, cu mențiunea pe plic Pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice.

Telefon : 0787 660.054


 

În perioada 25 ianuarie – 5 aprilie 2019 s-a desfășurat Sesiunea de validare a firmelor instalatoare în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională derulat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Ghidul de finanțare complet poate fi descărcat de aici.

 

Pentru a descărca lista cu condițiile de eligibilitate și documentele necesare beneficiarilor finali completați formularul de mai jos: 

 

  Nume*

  Judet

  Telefon / Fax*

  Email*

   

  În data de 8 ianuarie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

   

  Conform documentului, Administrația Fondului pentru Mediu oferă finanțare nerambursabilă, în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie.

   

  Ghidul cuprinde pașii pe care trebuie să îi urmeze și documentele pe care trebuie să le depună unitățile administrativ teritoriale care au rol de beneficiar în cadrul Programului, categoriile de cheltuieli eligibile, etapele derulării programului și cerințele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice, modul de monitorizare a proiectelor, etc.

  Click aici pentru a consulta documentul complet pe site-ul Monitorului Oficial.

   

  Panourile fotovoltaice Wattrom, produse de Tritech Group în fabrica de la Ovidiu, județul Constanța, respectă cerințele tehnice enumerate în Ghidul menționat mai sus. Pentru a primi o ofertă de preț competitivă vă rugăm să apăsați butonul de mai jos.

   

  Cere oferta

   

  În data de 28 decembrie 2018 a fost publicat în Monitorul Oficial un pachet legislativ privitor la prosumatori cuprinzând trei ordine emise de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, astfel:

   

  Ordin Nr. 226 din 28 decembrie 2018 pentru aprobarea regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 27 kW aparținând prosumatorilor

  Click aici  pentru a consulta documentul complet pe site-ul Monitorului Oficial.

   

  Ordin Nr. 227 din 28 decembrie 2018 pentru aprobarea Contractului-cadru de vânzare-cumpărare a energiei electrice produse de prosumatorii care dețin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum și pentru modificarea unor reglementări din sectorul energiei electrice

  Click aici pentru a consulta documentul complet pe site-ul Monitorului Oficial.

   

  Ordin Nr 228 din 28 decembrie 2018 pentru aprobarea Normei tehnice „Condiții tehnice de racordare la rețelele electrice de interes public pentru prosumatorii cu injecție de putere activă în rețea

  Click aici pentru a consulta documentul complet pe site-ul Monitorului Oficial.

   

  În data de 14 decembrie 2018 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul care aprobă Ghidul de Finanțare a Programului privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

   

  Ghidul include procedura de înregistrare a instalatorilor pentru a fi autorizați de Administrația Fondului pentru Mediu ,cheltuielile eligibile în cadrul programului, caracterul programului și aria geografică de aplicare, etapele programului, procedura de înscriere a solicitanților, procedura privind aprobarea solicitanților, liste cu documentele necesare pentru toate etapele, dar și alte precizări importante.

   

  Pe scurt, persoanele fizice cu domiciliul în România, care doresc să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice, pot accesa în acest scop finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu  în cuantum maxim de 20 000 de lei. Prin program se finanțează proiecte privind instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de minimum 3kWp.

   

  Click aici pentru a consulta documentul complet pe site-ul Monitorului Oficial.

   

  Tritech Group, producătorul panourilor fotovoltaice Wattrom, va fi furnizor pentru distribuitorii autorizați de AFM în cadrul acestui program dovedind fermitate în ceea ce privește promisiunea calității produselor, promptitudinea în livrare și competitivitatea prețurilor.

   

  Cere oferta

   

  Pe 17 iulie 2018, legea nr. 24/2017 privind modificările și completarea legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie și pentru modificarea unor acte normative a fost promulgată prin Decretul nr. 551/2018.

  surse regenerabile de energie
  Prosumator = client final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidențială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în același sistem de distribuție închis, cu condiția că, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activități să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.
  Prosumatorii care dețin unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27kW pe loc de consum pot vinde energia electrică produsă și livrată în rețeaua electrică furnizorilor de energie electrică cu care aceștia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, conform reglementărilor ANRE.

  Operatorii de distribuție de energie electrică sunt obligați să realizeze racordarea prosumatorior și a autorităților publice în conformitate cu reglementările specifice emise de ANRE în acest scop.

  Furnizorii de energie electrică sunt obligați, la solicitarea prosumatorilor cu care aceștia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, să achiziționeze energia electrică produsă la un preț egal cu prețul mediu ponderat înregistrat în Piața pentru Ziua Următoare în anul anterior. În factura de energie electrică, prosumatorii beneficiază din partea furnizorilor de energie electrică cu care aceștia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice de serviciul de regularizare între valoarea energiei electrice livrate și valoarea energiei electrice consumate din rețea.

  Mai multe informații puteți afla descărcând și citind legea nr. 24/2017 sau accesând site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul energiei.