Clădiri active – producție de energie electrică pentru auto-consum

Sistemul ideal de captare al energiei solare este tip Tracker instalat pe acoperișul clădirilor, astfel încât panoul solar să capteze în unghiul de incidență maxim energia solară și întreg angrenajul să se rotească în sistem răsărit-apus. Un sistem de tip Tracker ridică costurile investiției inițiale și implică costuri suplimentare de întreținere.

Chiar și așa, acoperișul unei clădiri nu este suficient pentru a produce totalul de energie necesar auto-consumului. Există posibilitatea ca acoperișul să nu aibă o suprafață plană pe care să se instaleze sistemul de tip Tracker și în această situație se impune o evaluarea a părții de acoperiș care este expusă cât mai mult timp incidenței razelor solare.

În cazul blocurilor, în general există două părți pe care nu există ferestre. În urma evaluării timpului în care este expus peretele razelor solare se pot instala panouri fotovoltaice cu structură verticală care pot să asigure auto-consumul în perioada de expunere solară.

Armonizarea designului panourilor fotovoltaice cu cel al suprafeței exterioare a blocului este posibilă prin personalizarea designului ramelor. Astfel se crează o fațetă modernă cu design deosebit de atractiv.

Wattrom, prin producția de panouri fotovoltaice în România își propune să asigure standarde ridicate de calitate garantând pe termen lung investiția în echipamente fotovoltaice.